Σάββατο 16 Απριλίου 2011

nienie



Το Πάσχα φτάνει σιγά-σιγά. Φέρνει μαζί του τον πόνο του σταυρού, αλλά και τη χαρά της Ανάστασης. (Δεν μπορεί παρά να είναι θεική σοφία, αυτά τα δύο να βρίσκονται τόσο κοντά το ένα στο άλλο.)

Σκέφτομαι τους ανθρώπους που γνωρίζω, και που κουβαλούν κι αυτοί κάποιον πολύ βαρύ σταυρό, προσευχόμενοι να τους δίνεται η χαρά της ανάστασης. Είμαι τυχερή (ή και άτυχη;), γιατί οι άνθρωποι της ζωής μου έχουν να αντιμετωπίσουν μάλλον καθημερινά, ταπεινά προβλήματα. Έχω ωστόσο έναν άνθρωπο στην online ζωή μου, που τον θαυμάζω για τον τρόπο που σηκώνει νύχτα-μέρα το σταυρό του. Αυτός ο άνθρωπος, αυτή η γυναίκα είναι η Stephanie Nielson.

H Stephanie είναι γνωστή στον χώρο των bloggers με το όνομα nienie. Αυτό το όμορφο κορίτσι, με την υπέροχη οικογένεια ενός αγαπημένου συζύγου και 4 παιδιών, ζούσε μία ήσυχη, καθημερινή ζωή (όμοια με την μέτρια ζωή του καθενός μας).

Τον Αύγουστο του 2008, η nienie και ο σύζυγός της, αποφάσισαν να δεχτούν την πρόταση ενός φίλου τους και να πάνε γία μία σύντομη πτήση με ένα μικρό, εκπαιδευτικό αεροπλάνο. Το αεροπλάνο έπεσε. Έπιασε φωτιά. Ο φίλος τους πέθανε έπειτα από μία ημέρα. Ο σύζυγος της nienie έπαθε εγκαύματα στο 30% του κορμιού του, κι αυτή στο 85%.

Η ανάρρωση ήταν επίπονη (δεν μπορώ καν να φανταστώ τον πόνο) και μακροχρόνια. Η nienie ήταν αρκετούς μήνες σε κατάσταση κωματώδη. Και από τη στιγμή που κατάφερε να ανεβεί τον Γολγοθά και να ανοίξει τα μάτια της, ζει με το παραμορφωμένο πρόσωπό της, με τη γνώση ότι θα περάσει όλη τη ζωή της κάνοντας συνεχώς εγχειρήσεις αποκατάστασης, αλλά και με τη διαπίστωση ότι ΝΑΙ είναι ζωντανή.

Το blog της το διαβάζουν σχεδόν 5.000.000 άνθρωποι καθημερινώς. Όχι από περιέργεια, αλλά από αγάπη. Γιατί αυτή η όμορφη ψυχή είναι γεμάτη αγάπη. Και καλωσύνη. Και ευγένεια. Και ειλικρίνεια.

Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που πονά τόσο πολύ να έχει περίσσευμα ζωής να μου χαρίσει; Προσεύχομαι να είναι καλά. Προσεύχομαι να είναι πάντα τόσο όμορφη όσο είναι τώρα.



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχη .....δυνατη αναρτηση!!
Αντλεις δυναμη απο αυτη την γυναικα!!
Να σαι καλα που μας εκανες γνωστη αυτη την ιστορια.....

Mairi είπε...

Πρόκειται για μία υπέροχη ψυχή... Πραγματικά υπέροχη.

ellinida είπε...

Σ' ευχαριστώ γιά το δώρο κουράγιου και αισιοδοξίας που διάβασα. Κι' η δική σου ψυχή είναι υπέροχη. Καλή Ανάσταση κούκλα μου. φιλιά

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗΗΗΗ!
ΦΙΛΙΑ χ2 ..ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΣΧΑ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑ

Mairi είπε...

Να είσαι καλά, ellinida :))))